HET HOOFD KOEL HOUDEN IN JE OPEL: KINDERSPEL!ONTDEK ONZE TIPS OM JE VERBRUIK TE BEHEERSEN

Over zonnige wegen rijden terwijl je het hoofd koel houdt: niets is makkelijker. je hoeft enkel onze tips te volgen om pannes en onaangename geurtjes te vermijden!

Leer je verbruik beheersen

Je airco aanzetten betekent je brandstofverbruik verhogen. Wil je het comfort van frisse lucht, maar ook besparen? Ontdek dan hieronder wat je moet doen!

  • Parkeer indien mogelijk in de schaduw, om te vermijden dat de hitte in de wagen te hoog oploopt.
  • Verlucht je warme wagen goed voor je vertrekt: zet alle ramen enkele minuten open, zodat de hete lucht naar buiten kan.
  • Het verschil met de buitentemperatuur mag niet te groot zijn. Probeer het verschil te beperken tot ongeveer 5°C.
  • Heeft de passagiersruimte de gewenste temperatuur bereikt? Druk dan de knop voor binnen luchtcirculatie in. Zo voer je geen warme buitenlucht meer aan, die constant moet afgekoeld worden. Toch doe je er goed aan om die knop af en toe weer uit te schakelen, zodat de binnenlucht ververst wordt.
  • Richt de koele lucht niet rechtstreeks op je lichaam. Je kunt er een verkoudheid, een pijnlijke nek of andere kwaaltjes aan over houden. Op de ruit of naar je voeten is een veiligere optie.
  • Gekoelde lucht van de airco droogt ons lichaam uit. Voldoende water drinken is dus de boodschap!

 

En als je dacht dat met open ramen rijden de oplossing is, dan herzie je best je mening: dit zorgt immers voor een aerodynamische verstoring en extra weerstand, wat ook tot een hoger verbruik leidt.

Draag zorg voor je airco

Net als elk systeem verdient ook de airco van je Opel regelmatig onderhoud. Zonder onderhoud kan je airco immers muffe en hardnekkige geurtjes voortbrengen. Zeker tijdens de wintermaanden kunnen heel wat bacteriën in de condensor van je aircosysteem kruipen, wat tot onfrisse en onhygiënische toestanden leidt.

Maar vergeet ook de tijdige vervanging van de pollen filter niet! Een pollen filter weert schadelijke organismen zoals pollen, schimmels en huisstofmijt uit de binnenruimte.

Een jaarlijkse check-up van het aircosysteem is dus geen overbodige luxe. Momenteel ben je met ons aircocheck vanaf € 84 zeker dat je de hele zomer heerlijk koel zal doorbrengen!

 

Klik hier als je meer wil weten over de aircocheck.